Naturkød Jammerbugt er en økologisk virksomhed beliggende i Nordjylland ved Jammerbugten.

Naturkød Jammerbugts vision er at understøtte arbejdet med naturpleje på økologiske arealer, som bidrager med en bæredygtig fødevareproduktion.

De forskellige kvægracer, vind, vejr og de vilde urter dyrene lever af – kombineret med gammeldags slagterhåndværk og lang modningstid giver Naturkød Jammerbugt en unik smagsoplevelse – uden sammenligning.

Vi er overbeviste om, at kød fra naturpleje står over for et gennembrud hos forbrugerne. Men det kræver, at den gode historie om dyrevelfærden, naturplejen, den forbedrede biodiversitet og de rene produkter uden kemi bliver fortalt. Det er alt sammen kvaliteter, der følger med naturkødet.

I Danmark er mange af vores mest værdifulde naturarealer – bl.a. de vidtstrakte klitlandskaber i Jammerbugten – afhængige af, at der går kvæg eller andre dyr og græsser arealerne. Ellers gror de til i krat og brændenælder, og det presser mange vilde blomster og insekter væk. Derfor løser produktion af naturkød en vigtig opgave for at beskytte biodiversiteten i Danmark. De mangeartede vilde urter og planter, som dyrene spiser, giver kødet en helt fantastisk smag, som gør det til et gastronomi-produkt.

Mere og mere tyder på at der er en klimagevinst ved græssende dyr i naturen. Nyere forskning viser således, at permanente græs- og naturarealer som afgræsses, binder flere ton kuldioxid pr. hektar pr. år. Det opvejer mere end udslippene af drivhusgasser og metan fra de dyr, som græssede markerne, og som spiste hø fra markerne.

 

Se vores lækre langtidsmodnede naturkød blive tilberedt af kokkene på Strandhotellet i Blokhus, som også smager Naturkød tapas.